Runway AI 2024: Wat is het en wat kan je ermee.

Geschreven door: Manon van der Werf

Je wilt een creatief aspect toevoegen aan je campagne, zoals een video. Je weet niet hoe, want je hebt alleen maar statische afbeeldingen tot je beschikking. Daar komt Runway AI om de hoek kijken! Deze AI-tool helpt je om zonder gedoe een statische afbeelding bewegend te maken. Laten we eens kijken wat het allemaal kan.

 


Wat is Runway?

Iedereen die verantwoordelijk is voor contentcreatie zou Runway moeten gebruiken. Dit platform maakt gebruik van AI om gebruikers te ondersteunen bij het ontwikkelen van digitale content. Met Runway AI kun je in slecht een paar klikken van een afbeelding een bewegend beeld maken.

Runway verandert de manier waarop we creativiteit benaderen. Het stelt je in staat nieuwe grenzen te verkennen en ideeën te genereren die je zelf misschien niet zou bedenken. Naarmate AI een grotere rol speelt in creatieve processen, zullen we waarschijnlijk steeds meer samenwerking zien tussen mens en machine. Dankzij de machine learning-modellen en technieken van Runway kun je, zonder kennis van coderen of complexe programma’s, toch kwalitatief hoogwaardige resultaten behalen. Of je nu een contentmarketing bent die korte video’s wilt maken of een grafische ontwerper die een bewegende banner wilt ontwerpen, Runway is dé AI-tool voor jou.

De toepassingen en voorbeelden met Runway

Runway AI biedt een schat aan tools voor creatieve makers, maar het zijn vooral de video-functies waar wij enthousiast van worden.

Van tekst prompt naar video generatie
Je typt een beschrijving van de video die je in gedachten hebt in het prompt vak. De AI doet de rest en tovert jouw woorden om in een visuele creatie die precies past bij jouw bedrijving.

Afbeelding naar video generatie
Met Runway kun je een enkele foto omtoveren in een korte video. Het werk zo: je uploadt een afbeelding en de tool gaat voor je aan de slag. Het analyseert je foto en voegt vervolgens beweging, diepte en zelfs animaties toe om je statische beeld tot leven te brengen.

Video naar video generatie
Met deze functie kun je bestaande video’s een nieuwe twist geven met behulp van AI. Gebruik het voor allerlei creatieve taken, zoals een video veranderen in een tekenfilm, of objecten toevoegen aan een bepaalde scene.

Het editen van video’s
Runway kan ook als video-editor gebruikt worden. Je kiest de bewerkingstool die je nodig hebt, zoals een slow-motion tool of achtergrond verwijderen. Runway heeft maar een paar seconden nodig om het eindresultaat te tonen.

Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen?

Wil je weten hoe wij je kunnen helpen met het inzetten van deze functies in Runway? Neem contact met ons op en blijf op de hoogte van de laatste updates op het gebied van AI en automatisering.





Lees ook onze andere actualiteiten.

Vragen over wat sam. voor jou kan betekenen?

Vragen over wat sam. voor jou kan betekenen?

Vraag het aan Louis!

Louis Diekstra

Louis Diekstra

Business Developer

Business Developer